Pihaasi saapui biojäteastia, vaikka et ole sitä tilannut? Toimi näin:

Biojäteastioiden toimitukset on aloitettu. Biojäteastia tuodaan pihaan kaikille astian tilanneille, ja niille keneltä emme ole saaneet ilmoitusta omasta keräystavasta. Jos pihaasi saapui astia, vaikka olet päätynyt johonkin muuhun keräystapaan, tarkista alta kuinka sinun tulisi toimia.

Jos pihaasi saapui biojäteastia, vaikka et ole tilannut sitä, toimi näin:

  • Jos olet päättänyt kompostoida, tee kompostointi-ilmoitus. Pelkän kompostointiaikomuksen tekeminen ei riitä, vaan sinun tulee tehdä vielä virallinen kompostointi-ilmoitus. Kompostointi-ilmoituksen tehtyäsi saamme tiedon, että biojäteastia tulee noutaa.
  • Jos pihaasi on saapunut biojäteastia, vaikka olet tehnyt kompostointi-ilmoituksen, astia haetaan sinulta pois lähiviikkojen aikana, ilman erillistä pyyntöä tai yhteydenottoa. Suuren ilmoitusmäärän vuoksi kompostointi-ilmoitusten käsittelyssä on ollut hieman viivettä.
  • Jos et ole ilmoittanut omaa keräystapaasi ollenkaan, pihaasi saapuu biojäteastia käyttöösi. Voit halutessasi hankkia kompostorin ja tehdä kompostointi-ilmoituksen tai liittyä käyttämään naapureiden kanssa yhteistä biojätteen keräysastiaa. Muistathan ilmoittaa, jos valitset jonkin muun biojätteen keräystavan, niin voimme hakea astian pihaltasi.
  • Jos alat käyttämään pihaasi tuotua biojätteen keräysastiaa, aloita astian täyttö vasta velvoitteen alettua 19.7.2024, tai vaihda biojätteen erilliskeräyksen aloituspäivämäärää asiointipalvelussa.

Asiointipalvelu
Biojäteilmoitus ja -muutos pientaloille

Kompostointi-ilmoitus


Jaa sivu eteenpäin