Taloyhtiön jätehuolto

Taloyhtiön jätehuollon tulee olla järjestetty siten, että se noudattaa jätelakia ja jätehuoltomääräyksiä. Lue tältä sivulta lisää taloyhtiön jätehuollosta.

Rovaniemen taajama-alueiden pakkausjätteiden keräys on siirtynyt Napapiirin Residuumin järjestämäksi 1.7.2023 ja biojätteiden 19.7.2023. Lisätietoja keräyksestä on alempana tällä sivulla. Muutosvaiheessa astioiden tyhjennyspäivissä ja -väleissä voi olla muutoksia.  Tyhjennysrytmin voi tarkistaa sähköisestä asioinnista tai asiakaspalvelustamme.

Mikäli astiat täyttyvät eikä tyhjennystä tehdä, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme ensisijaisesti sähköpostitse asiakaspalvelu@residuum.fi. Palvelemme myös puhelimitse ma-pe klo 9-15 puh. 0207 120 230.

Sähköinen asiointi

Taloyhtiön keräysvelvoitteet

Keräysvelvoitteet on määritelty jätehuoltomääräyksissä. Ne koskevat taajama-alueilla sijaitsevia kiinteistöjä.

Huoneistojen lukumäärä
Kiinteistöllä kerättävät jätejakeet
1-4
Sekajäte. Lisäksi 19.7.2024 alkaen biojäte Rovaniemen keskustaajamissa*
5 tai enemmän
Sekajäte, biojäte, muovi-, kartonki- ja lasipakkaukset sekä metalli

Lisäksi kiinteistöillä tulee kerätä paperia jätelain 49 ja 50 § mukaisesti.

*Katso Rovaniemen keskustaajamat kartasta 1.

Keräysastioiden tyhjennysvälit

Jätehuoltomääräyksistä löytyy tieto eri jätejakeiden pisimmistä mahdollisista tyhjennysväleistä. Tyhjennysvälin on oltava sellainen, että jätteet mahtuvat astiaan eikä ympäristö pääse sotkeentumaan ylitäyttyneen keräysastian vuoksi. Taloyhtiöissä osa jakeista tarvitsee tyypillisesti tiheämmän tyhjennysvälin.

Jätejae
Pisin mahdollinen tyhjennysväli kesällä (vko 18-39)
Pisin mahdollinen tyhjennysväli talvella (vko 40-17)
Sekajäte (ei sis. biojätettä)
8 viikkoa
8 viikkoa
Sekajäte (sis. biojätettä)
2 viikkoa
4 viikkoa
Biojäte
2 viikkoa
4 viikkoa
Muovipakkaukset
8 viikkoa
8 viikkoa
Kartonkipakkaukset
8 viikkoa
8 viikkoa
Lasipakkaukset
16
16
Metalli
16
16
Keräyspaperi
Tarvittaessa
Tarvittaessa

Jätehuoltomääräykset

Jätehuoltomääräyksissä on määritelty mm. erilliskerättävät jätejakeet sekä keräysvälineiden tyhjennysvälit.

Napapiirin Residuumin toimialueen uudet jätehuoltomääräykset on hyväksytty Rovaniemen kaupungin yhdykuntasuunnittelun lautakunnan jätehuoltojaostossa. Ne astuivat voimaan 14.4.2023.

Jätehuoltomääräykset

 

Tyhjennyshinnat

Astioiden tyhjennyshinnat kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla määritellään jätetaksassa. Jätetaksan hyväksyy Napapiirin Residuumin toimialueella Rovaniemen kaupungin yhdykuntasuunnittelun lautakunnan jätehuoltojaosto.

Tyhjennyshinnat

Yhteystiedot

  • Puhelinpalvelu 0207 120 230 ma-pe klo 9-15
  • asiakaspalvelu@residuum.fi

Katso kaikki yhteystiedot

Jätehuoltosopimus - bio- ja pakkausjätteet

Bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyivät kunnan vastuulle heinäkuussa 2023 uudistuneen jätelain myötä. Rovaniemen taajama-alueiden biojätteen, muovi-, kartonki- ja lasipakkausten sekä pienmetallin tyhjennyksistä vastaa Napapiirin Residuum. Sekajätteen ja keräyspaperin kuljetukset säilyvät ennallaan, eli yhteystaho on sama kuin aiemminkin. 

Ohjeita bio- ja pakkausjätteiden keräykseen taloyhtiöille

Muutokset Napapiirin Residuumin toimialueella on koottu erilliselle sivulle. Sivulta löytyvät keräysalueet kartoilla sekä tietoa keräyksen käytännön järjestelyistä.

Lue lisää bio- ja pakkausjätteiden keräyksestä

Jätehuoltosopimus - sekajäte

Napapiirin Residuumin toimialueella on käytössä kaksi erilaista jätteenkuljetusjärjestelmää: kiinteistön haltijan järjestämä ja kunnan järjestämä jätteenkuljetus. Lisätietoja kunkin kunnan jätteenkuljetusjärjestelmästä löytyy alla olevista linkeistä.

Rovaniemi

Rovaniemellä jätehuollon järjestäminen riippuu siitä, millä alueella asuu. Käytössä on kaksi erillistä jätehuollon kuljetusjärjestelmää.

Ranua

Ranualla on kunnan järjestämä jätteenkuljetus koko kunnan alueella. Jätehuoltosopimukset tehdään Napapiirin Residuumin kanssa.

Pello

Pellon kunnassa on käytössä kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Voit itse valita, minkä yrityksen kanssa teet jätehuoltosopimuksen.

Jätehuollon perusmaksu

Jätehuollon perusmaksu

Napapiirin Residuumin toimialueella kaikista asuinkäytössä olevista huoneistoista peritään jätehuollon perusmaksu. Taloyhtiössä maksu määräytyy huoneistojen lukumäärän mukaan.

Lue lisää perusmaksusta

Muuta kiinnostavaa