Näin asioit meillä

Lue tältä sivulta, kuinka asiointisi Kierrätyspuisto Residuumissa sujuu mahdollisimman jouhevasti. Tältä sivulta löytyy tietoa myös Hyötykiepistä ja Ekokiepistä, joissa vastaanotetaan hyödynnettäviä materiaaleja ja vaarallisia jätteitä.

Näin asioit Kierrätyspuisto Residuumissa sujuvasti:

1. Lajittele kuorma materiaaleittain

Asiointi on sujuvaa, kun kuorma on lajiteltu materiaalien mukaan etukäteen. Tämä myös säästää rahaa, sillä osan jätteistä saa tuoda maksutta.

Katso lajitteluohjeet

2. Pura maksuttomat materiaalit Ekokieppiin

Ekokiepissä kuorma tyhjennetään omatoimisesti. Paikan päällä olevat opasteet auttavat lajittelemaan jätteet oikeisiin paikkoihin.

Tutustu Ekokieppiin

3. Aja maksullisten materiaalien kanssa vaa’alle

Ilmoita vaa’alla, mitä sinulla on kyydissäsi sekä autosi rekisteritunnus. Vaa’alta sinut ohjataan purkamaan kuorma oikeaan paikkaan.

Katso hinnastot

4. Noudata vaa’alla saamiasi ohjeita

Noudata ohjeita ja pura materiaalit niille kuuluviin paikkoihin. Jos kuormassa on useampaa maksullista materiaalia, saat jatko-ohjeet.

5. Aja lähtövaa’alle

Kuormasi punnitaan tullessasi ja lähtiessäsi. Näin saadaan selville, kuinka paljon kuormasi painoi.

6. Maksa maksuautomaatilla

Suosimme ulkona sijaitsevalle maksuautomaatille maksamista. Tarvittaessa voit maksaa myös sisällä vaakarakennuksessa.

Aukioloajat ja yhteystiedot

Ekokieppi

Ekokieppi on Kierrätyspuisto Residuumissa sijaitseva hyödynnettävien materiaalien ja vaarallisten jätteiden maksuton vastaanottopaikka. Asiakkaat purkavat omatoimisesti sinne kuuluvat materiaalit. Katso alla olevasta listasta, mitä Ekokieppiin voi tuoda. Joidenkin materiaalien vastaanotto on yrityksille maksullista, näistä on mainittu erikseen alla olevassa listassa.

Hyötykieppi

Hyötykieppi on Kierrätyspuisto Residuumin hyötyjätealue, jossa vastaanotetaan maksutta kotitalouksien puutarhajätteitä sekä risu- ja oksajätteitä, puujätettä, kantoja, tiili- ja laattajätettä, betonia sekä asfalttia. Yrityksille näiden tuonti on maksullista, ja jätteet tulee punnituttaa Kierrätyspuisto Residuumin vaa’alla ennen niiden viemistä hyötyjätealueelle.

Hyotykieppi kartta