Kuusiselän kaatopaikka

Vuonna 2005 avattu Kuusiselän kaatopaikka on Suomen ja samalla koko EU:n pohjoisin kaatopaikka. Kuusiselän kaatopaikalla otetaan vastaan ainoastaan erityisjätteitä, kuten asbestia.

Kuusiselän kaatopaikka vain eritysjätteille

Kuusiselän kaatopaikalla otetaan vastaan ainoastaan erityisjätteitä, kuten asbestia. Joidenkin jätekuormien kaatopaikkakelpoisuuden selvittäminen voi olla tarpeen, mikäli jätekuorma sisältää esimerkiksi pilaantunutta/saastunutta maata tai on epäselvää, millaisena jätteenä se vastaanotetaan. Jätteen tuoja on velvollinen selvittämään ja ilmoittamaan tuomansa jätteen laadun.

Vuonna 2005 avattu Kuusiselän kaatopaikka on Suomen ja samalla koko EU:n pohjoisin kaatopaikka. Kaatopaikan toimintaa ja vaikutuksia ympäristössä tarkkaillaan jatkuvasti useilla vesinäytteillä pohjavesiputkista, pintavesikohteista ja jätevedenpuhdistamolta.

Sijaitsee 20 km päässä Rovaniemen keskustasta Ranuan suuntaan. Ajo-ohje: Rovaniemen keskustasta Ranuan suuntaan (Ranuantie, KT 78) 17 km josta opaste oikealle ”Kuusiselkä”. Risteyksestä on matkaa kaatopaikalle 3 km.

Ke klo 12-15

Arkipyhän tai juhlapyhän sekä pääsiäis-, juhannus- tai jouluaaton sattuessa aukiolopäivälle on kaatopaikka suljettu tai avoinna erillisen aikataulun mukaan.