Kierrätysasema Pello

Kierrätysasema Pello palvelee Pellon asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopaikkana.

Kierrätysasema Pello

Kolarintie 55, Pello

Talvikaudella viikot 40–17
ma klo 13–16 ja la klo 11–14

Kesäkaudella viikot 18–39
ma klo 13–16, to klo 13–18 ja la klo 11–14

Puh. 0207 120 234

asiakaspalvelu@residuum.fi

Reittiohjeet

Kierrätysasema Pello palveluksessasi

Kierrätysasema Pello palvelee Pellon asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä. Kierrätysasemalla on vastaanottohenkilö, joka ohjeistaa kuorman purkamisessa ja veloittaa maksulliset jätteet.

  • Lajittele jätteet valmiiksi materiaaleittain niin, että ne on helppo purkaa omiin vastaanottopaikkoihinsa kierrätysasemalla.
  • Noudata paikan päällä henkilökunnan antamia ohjeita.
Kierrätysasema Pellon logo.

Kotitalouksilta vastaanotetaan veloituksetta

Vaaralliset jätteet

Kotitalouksille tavanomaiset määrät vaarallisia jätteitä otetaan vastaan ilmaiseksi. Vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi maalit, jäteöljyt, lakat, akut ja paristot. Yrityksille maksullista.

Kierrätyspuu

Kierrätyspuuksi soveltuu puujäte, jota ei ole maalattu, lakattu tai käsitelty millään kemikaalilla. Käytännössä se tarkoittaa esimerkiksi kuormalavoja, kaapelikeloja tai käsittelemätöntä lautaa. Yrityksille maksullista.

Painekyllästetty puu

Kotitalouksien pienerät (alle 1 m3, maksimissaan n. 200 kg) kestopuuta otetaan vastaan veloituksetta. Suuremmista määristä peritään kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukainen maksu. Yrityksille aina maksullista.

Risu- ja oksajäte

Puiden ja pensaiden oksat sekä puiden rungot, havut ja kaikenlaiset risut. Huom! Puiden juuret ja kannot ovat maksullista jätettä ja ne vastaanotetaan aina vaa’an kautta.

Sähkö- ja elektroniikkaromu

Sähkö- ja elektroniikkaromua ovat kaikki käytöstä poistetut laitteet, jotka toimivat sähköllä, paristolla tai akulla.

Ajoneuvojen renkaat

Käytetyt moottoriajoneuvojen renkaat voi tuoda kierrätysasemille veloituksetta. Muut kuin moottoriajoneuvojen renkaat, esimerkiksi polkupyörien renkaat, eivät kuulu renkaiden kierrätykseen.

Metalli

Kierrätysasemalle voi tuoda myös suurikokoiset metalliromut, kuten kiukaat, polkupyörät ja pyykkitelineet.

Puutarhajäte

Haravointijätteet, kasvit ja kasvien osat. Esim. puiden ja pensaiden lehdet, neulaset, ruohonleikkuun tähteet, heinät, kasvimaan perkeet, pensaiden ja muiden kasvien juuripaakut sekä pienet määrät multaa.

Kotitalouksille maksulliset jätteet

Lajittelematon jäte

Suurikokoiset ja hyötykäyttöön kelpaamattomat asiat, kuten huonekalut.

Tiili-, laatta- ja betonijäte

Ei saa sisältää asbestia, raskasmetalleja, PCB:tä tai muita vaarallisia jätteitä.