Taloyhtiöiden bio- ja pakkausjätteet

Biojätteen, kartonki-, muovi-, lasi- ja metallipakkausten keräykset siirtyivät kunnan vastuulle heinäkuussa 2023. Napapiirin Residuum järjestää kuljetukset Rovaniemen taajamissa sekä Ranualla. Tältä sivulta löydät tietoa vähintään 5 huoneiston taloyhtiöiden bio- ja pakkausjätteiden keräyksiin liittyen.

Bio- ja pakkausjätteet vähintään 5 huoneiston taloyhtiöissä

Vähintään 5 huoneiston taloyhtiöissä taajama-alueilla tulee kerätä sekajäte, biojäte, muovi-, kartonki- ja lasi- ja metallipakkaukset sekä keräyspaperi.

Rovaniemen taajama-alueiden bio- ja pakkausjätteiden tyhjennykset ovat siirtyneet Napapiirin Residuumille heinäkuussa 2023. Residuumin keräysalueet voi tarkistaa keräysaluekartoista. Sekajätteen sekä paperin osalta kuljetukset ovat ennallaan, eli yhteystaho on sama kuin aiemminkin.

Ranualla Residuum vastaa kaikkien jätejakeiden keräämisestä. Pellossa on kokonaisuudessaan kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus.

Keräysalueet kartalla

Asiakaspalvelu

asiakaspalvelu@residuum.fi

Puhelinpalvelu avoinna ma-pe klo 9-15

Asiakaspalvelu: 0207 120 230 (Puhelun hinta soittajan liittymäsopimuksen mukainen)

Tyhjennyshinnat

Astioiden tyhjennyshinnat on julkaistu jätetaksassa sekä nettisivuillamme kotitalouksien hinnastossa. Rovaniemellä Napapiirin Residuum toimittaa veloituksetta pinta-astioita bio- ja pakkausjätteille. Astioista ei peritä erillistä vuokraa. Biojäteastioissa myös astian säkitys kuuluu tyhjennyshintaan. Astiakokoa voi vaihtaa tarvittaessa veloituksetta kerran kahdessa vuodessa. Useammista vaihdoista peritään 35 € / vaihto. Asiakaspalvelumme voi auttaa sopivan astiakoon valitsemisessa.

Tyhjennyshinnat

Tyhjennysvälit

Jätehuoltomääräyksistä löytyy tieto eri jätejakeiden pisimmistä mahdollisista tyhjennysväleistä. Tyhjennysvälin on oltava sellainen, että jätteet mahtuvat astiaan eikä ympäristö pääse sotkeentumaan ylitäyttyneen keräysastian vuoksi. Taloyhtiöissä osa jakeista tarvitsee tyypillisesti tiheämmän tyhjennysvälin.

Jätejae
Pisin mahdollinen tyhjennysväli kesällä (vko 18-39)
Pisin mahdollinen tyhjennysväli talvella (vko 40-17)
Sekajäte (ei sis. biojätettä)
8 viikkoa
8 viikkoa
Sekajäte (sis. biojätettä)
2 viikkoa
4 viikkoa
Biojäte
2 viikkoa
4 viikkoa
Muovipakkaukset
8 viikkoa
8 viikkoa
Kartonkipakkaukset
8 viikkoa
8 viikkoa
Lasipakkaukset
16 viikkoa
16 viikkoa
Metalli
16 viikkoa
16 viikkoa
Keräyspaperi
Tarvittaessa
Tarvittaessa

Mikäli astiat täyttyvät eikä tyhjennystä tehdä, olettehan yhteydessä asiakaspalveluumme ensisijaisesti sähköpostitse asiakaspalvelu@residuum.fi. Palvelemme myös puhelimitse ma-pe klo 9-15 puh. 0800 120 230.

Palveluiden muuttaminen ja tarkastelu

Taloyhtiöissä voi olla tarpeen tarkastella ja tehdä muutoksia bio- ja pakkausjätteiden keräykseen liittyvissä asioissa, kuten tyhjennysväleissä, astioiden koossa ja määrissä sekä laskutukseen liittyvissä asioissa.

Olemme ottaneet käyttöön sähköisen asioinnin, jonka kautta voi mm. tarkistaa tyhjennyspäivän sekä muokata tyhjennysväliä ja laskutustietoja. Isännöitsijä tai muu taloyhtiön vastuuhenkilö voi tilata tunnukset sähköpostitse osoitteesta asiakaspalvelu@residuum.fi.

Bio- ja pakkausjätteiden alveluita voi muuttaa ja tarkastaa myös asiakaspalvelumme kautta. Mikäli kyseessä on kimppa-astia, tulee muutokset tällä hetkellä tehdä aina asiakaspalvelumme kautta. Kimppojen muokkausominaisuus ei ole vielä käytössä sähköisessä asioinnissa.

Sähköinen asiointi

Hyödyllisiä linkkejä