Pakkausjätteiden keräys pientaloille

Pientalot, eli alle 5 huoneiston taloyhtiöt, paritalot sekä omakotitalot, voivat halutessaan liittyä pakkausjätteiden keräykseen. Pakkausjätteitä ovat muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkaukset. Napapiirin Residuum järjestää keräyksen Rovaniemen taajama-alueilla sekä Ranualla.

Pakkausjätteiden keräys

Pakkausjätteiden (muovi-, kartonki-, lasi- ja metallipakkaukset) kerääminen on pakollista ainoastaan taajama-alueiden vähintään 5 huoneiston taloyhtöille. Halutessaan myös pienemmät taloyhtiöt sekä omakoti- ja paritalot voivat liittyä Residuumin järjestämään pakkausjätteiden keräykseen.

Residuum kerää pakkausjätteitä Rovaniemen taajama-alueilla sekä Ranuan keskustaajamassa. Voit tarkistaa kartasta 3, voitko liittyä keräykseen Rovaniemellä ja kartasta 4, kuulutko Ranuan keräysalueelle.

Keräysalueet kartalla

Asiakaspalvelu

asiakaspalvelu@residuum.fi

Puhelinpalvelu avoinna ma-pe klo 9-15

Asiakaspalvelu: 0207 120 230 (Puhelun hinta soittajan liittymäsopimuksen mukainen)

Pakkausjätteiden keräykseen liittyminen

Kiinteistön omistaja voi vapaasti valita, mille pakkausmateriaaleille haluaa keräyksen. Liittyä voi esimerkiksi vain muovipakkausten keräykseen. Jokainen pakkausmateriaali kerätään omiin astioihinsa, eli jos liityt esimerkiksi kartonki- ja muovipakkausten keräykseen, toimitetaan molemmilla materiaaleille oma astiansa. Pisimmät mahdolliset tyhjennysvälit voit tarkistaa tältä sivulta (enimmäistyhjennysvälit ovat samat taloyhtiöille ja pientaloille).

Naapurustossa voidaan käyttää myös yhteistä astiaa eli kimppa-astiaa. Kimppa-astialle tulee päättää yhteyshenkilö sekä kenen tontille se sijoitetaan. Yhteyshenkilö tilaa astian ja tyhjennykset, ja kertoo tilauksen yhteydessä muut kimpan käyttäjät. Tyhjennyshinta jaetaan kimpan yhteyshenkilön ilmoittamilla prosenttiosuuksilla, ja Napapiirin Residuum lähettää jokaiselle käyttäjälle oman laskunsa.

Rovaniemellä Residuumin järjestämään pakkausjätteen keräykseen sisältyy astia, joten tarvetta oman astian hankkimiselle ei ole. Myös omaa astiaa voi käyttää keräysvälineenä, mutta sillä ei ole vaikutusta tyhjennyshintaan. Ranualla keräysastia tulee hankkia itse.

Tyhjennyshinnat

Toimi näin:

  • Astian ja tyhjennykset voi tilata sähköisestä asioinnista. Ensimmäisen kerran kirjautumiseen tarvitset asiakas- ja laskunumeron. Voit tiedustella näitä myös asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@residuum.fi. Jatkossa asioinnista voi tarkistaa mm. tyhjennysvälin ja -päivän. Huom! Kimppa-astiaa ei voi vielä tilata asioinnin kautta.
  • Voit tilata astian ja sille tyhjennykset ilman rekisteröitymistä tällä lomakkeella. Myös kimppa-astian tilaus onnistuu tällä lomakkeella.
  •  Tilauksen voi tehdä myös asiakaspalvelustamme: asiakaspalvelu@residuum.fi tai puh. 0800 120 230 (ma-pe klo 9-15)

Residuum kerää pakkausjätteitä ainoastaan kartoilla esitetyillä keräysalueilla Rovaniemen taajamissa (kartta 3) sekä Ranuan keskustaajamassa (kartta 4). Muilla alueilla palveluja voi tiedustella yksityiseltä jätteenkuljetusyritykseltä.

Keräysalueet kartalla