Rovaniemen omakotitalojen biojätteen lajitteluvelvoite alkaa ensi kesänä – Ilmoita keräystapasi 15.1.2024 mennessä

Uudistuneen jätelain myötä Suomessa yli 10 000 asukkaan taajamissa kaikkien asuinkiinteistöjen, myös omakotitalojen, on jatkossa lajiteltava biojätteensä. Rovaniemen keskustaajaman alueella pientalojen velvoite astuu voimaan 19.7.2024.

Tiedotekirje saapuu marras-joulukuussa

Lähetämme marraskuun aikana kirjeen tiedossamme oleville 1-4 huoneiston kiinteistöille, joita velvoite koskee, ja joilla ei ole voimassa olevaa kompostointi-ilmoitusta tai Residuumin tiedossa olevaa biojätteen erilliskeräystä. Jos kiinteistöllä on käytössään Residuumin tiedossa oleva biojätteen keräysastia tai voimassa oleva kompostointi-ilmoitus, on biojätteen lajittelu jo kunnossa, emmekä lähetä kirjettä.

Kirjeen saapumista voi odottaa rauhassa, ja kaikki sama tieto löytyy myös tältä nettisivulta.

Postitusrekisterien mahdollisten puutteiden vuoksi pyydämme Rovaniemen taajama-alueiden kiinteistöjen omistajia tarkistamaan, kuuluuko kiinteistö velvoitealueelle, vaikka kirjettä ei tulisi kotiin. Voit tarkistaa, kuuluuko kiinteistösi velvoitteen piiriin syöttämällä osoitteesi kartan 1 hakukenttään. Voit myös olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Velvoitealueen kartta löytyy täältä.

Ilmoita biojätteen keräystapa 15.1.2024 mennessä

Velvoitteen piiriin kuuluvilla kiinteistöillä on kolme tapaa täyttää velvoite: kompostointi, kimppa-astia naapurustossa tai biojäteastia omalla pihalla. Tarvitsemme jokaiselta biojätteen lajitteluvelvoitteen piiriin kuuluvalta asuinkiinteistöltä tiedon siitä, kompostoidaanko biojäte vai liitetäänkö kiinteistö Residuumin järjestämään biojätekeräykseen. Valinta tulee ilmoittaa viimeistään 15.1.2024. Tietoja käytetään muun muassa astiahankintoihin sekä tulevien tyhjennysten reitityksiin. Mahdollisimman kattavat ennakkotiedot auttavat keräyksen sujuvuudessa alusta asti. 

Tutustu biojätteen keräysvaihtoehtoihin täällä.

Katso ohjeet ilmoittamiseen täällä.

 

Lisätietoja

Usein kysytyt kysymykset

Voimassa olevat tyhjennyshinnat

asiakaspalvelu@residuum.fi

Maksuton neuvontanumero 0800 120 230 (ma-pe klo 9-15)


Jaa sivu eteenpäin

Muita ajankohtaisia uutisia