Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennyksissä viiveitä Rovaniemen keskustassa

Muokattu 18.12. klo 13.50: Tarkennettu, että aliurakoitsija aloittaa kohteiden tyhjennykset 18.12.

Napapiirin Residuum Oy:n järjestämissä bio- ja pakkausjätteiden tyhjennyksissä on ollut toistuvia viivästyksiä Rovaniemen keskustan alueella. Viivästykset ovat johtuneet muun muassa urakoitsijan kalusto- ja resurssiongelmista.

Ratkaisuja haetaan

Tyhjennysongelmia on pyritty ratkomaan aktiivisesti yhdessä urakoitsijan kanssa. Urakoitsija on esimerkiksi uudelleen reitittänyt kohteita. Pysyvää ratkaisua ongelmiin etsitään lisäämällä edelleen resursseja, kalustoa ja ajopäiviä. Urakoitsija on luvannut hankkia aliurakoitsijan, jotta tyhjennykset tapahtuvat jatkossa aikataulun mukaisesti.

Aliurakoitsija aloittaa kohteiden tyhjennykset 18.12. Viivästyneet reitit pyritään saamaan ajan tasalle tämän viikon aikana.

Napapiirin Residuum pahoittelee viivästysten aiheuttamaa haittaa. Residuum lähettää tarvittaessa omia työntekijöitään siivoamaan ylitäyttyneitä kohteita. Isännöitsijän tai muun taloyhtiön jätehuollosta vastaavan henkilön kannattaa olla yhteydessä asiakaspalveluun, mikäli ylitäyttöjä ilmenee.

 

Matkailusesonki näkyy jätehuollossa

Rovaniemellä erityisesti talvella turistit näkyvät taloyhtiöissä, joissa asuntoja vuokrataan lyhytaikaisesti. Matkailusesonki vaikuttaa usein myös taloyhtiön jätehuoltoon. Taloyhtiössä kannattaa tarkastella, onko astioiden tyhjennysväliä tarpeen tihentää sesongin ajaksi, mikäli jätettä kertyy tavallista enemmän.

Taloyhtiöt saavat Napapiirin Residuumilta veloituksetta käyttöön englanninkielisiä lajitteluohjeita sekä astiatarroja. Tilaukset voi tehdä sähköpostitse asiakaspalvelu@residuum.fi tai maksuttomasta neuvontanumerosta 0800 120 230 (ma-pe klo 9-15).

 

Joulun vaikutukset taloyhtiön jätehuoltoon

Jouluna jätettä kertyy tyypillisesti paljon ja astiat täyttyvät nopeasti, joten jätteitä kannattaa säilyttää kotona pyhäpäivien yli, mikäli se on mahdollista.

Joulun pyhäpäivät vaikuttavat jäteastioiden tyhjennyksiin. Joulu on huomioitu tyhjennysten reitityksissä. Lähtökohtaisesti arkipyhälle osuvat tyhjennykset tehdään joko edellisenä tai seuraavana arkipäivänä. Pyhäpäivät voivat kuitenkin vaikuttaa koko viikon ajoihin. Tulevia tyhjennyksiä voi tarkastella sähköisestä asiointipalvelusta tai Residuumin asiakaspalvelusta.

 

Asiakaspalvelu:

asiakaspalvelu@residuum.fi
Maksuton neuvontanumero: 0800 120 230 (ma-pe klo 9-15)

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Sähköinen asiointi
Tulostettavia lajitteluohjeita
Joulunajan lajitteluvinkkejä


Jaa sivu eteenpäin