Bio- tai pakkausjätteen keräykseen liittyminen

Tällä lomakkeella voit liittyä bio- tai pakkausjätteiden erilliskeräykseen. Voit tilata bio- tai pakkausjätteelle (muovi-, kartonki-, lasi- tai metallipakkaukset) keräysastian ja sille tyhjennykset Napapiirin Residuumilta. Lisätietoa keräyksestä sekä keräysalueet kartalla löytyvät täältä.

Napapiirin Residuumin järjestämään ympärivuotiseen keräykseen Rovaniemellä sisältyy astia, eli lähtökohtaisesti tarvetta oman astian hankkimiselle ei ole. Mikäli käytössänne on jo oma keräysastia, voit tilata sille tyhjennykset tällä lomakkeella. Oma astia ei vaikuta tyhjennyshintaan. Biojätteen osavuotiseen keräykseen tulee hankkia oma astia.

Voit tilata lomakkeella yhden tai useampia keräysastioita. Jokaiselle jakeelle toimitetaan oma astiansa ja peritään oma tyhjennysmaksunsa. Voimassa olevat hinnat voit tarkistaa täältä.

Alle 5 huoneiston asuinkiinteistöissä (myös omakotitaloissa) biojätteen erilliskeräysvelvoite astuu voimaan 19.7.2024. Velvoitteen voi täyttää kompostoimalla ja tekemällä siitä kompostointi-ilmoituksen tai liittymällä Napapiirin Residuumin järjestämään biojätteen erilliskeräykseen. Pakkausjätteiden keräys on vapaaehtoista alle 5 huoneiston asuinkiinteistöillä.