Poistotekstiilin keräys aloitettu Rovaniemen Prismalla

Napapiirin Residuum aloitti kotitalouksille maksuttoman poistotekstiilikeräyksen Rovaniemen Prismalla 27.1.2023. Rovaniemellä poistotekstiiliä kerätään myös Kierrätyspuisto Residuumin Ekokiepissä.

Napapiirin Residuumin poistotekstiilin keräys laajeni Rovaniemellä 27.1.2023, kun keräys aloitettiin Prismassa. Poistotekstiilirullakot löytyvät käytävältä pakettiautomaattien lähettyviltä.

Tekstiilien kuidut ovat herkästi pilaantuvaa materiaalia, joten lajitteluohjeen noudattaminen on tärkeää. Keräykseen sopivat vain puhtaat, kuivat ja loppuun kuluneet vaatteet sekä kodintekstiilit, kuten takit, housut, paidat, hameet, lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat. Keräykseen saa laittaa myös rikkinäisiä tekstiilejä. Käyttökelpoiset vaatteet kuuluvat sen sijaan edelleen kirpputoreille tai muuten eteenpäin lahjoitettaviksi.

Osa kotitalouksien tekstiilijätteistä, kuten alusvaatteet, sukat, tyynyt ja voimakkaasti haisevat, likaiset tai homeiset tekstiilit, kuuluvat jatkossakin polttokelpoiseen jätteeseen, sillä niitä ei voida hyödyntää tekstiilikuidun valmistuksessa.

Poistotekstiilit tulee pakata tiiviisti suljettuun muovipussiin.

Katso koko lajitteluohje

Poistotekstiilirullakot.


Jaa sivu eteenpäin

Muita ajankohtaisia uutisia