Poistotekstiilin keräys aloitettu Rovaniemen K-Citymarketilla

Napapiirin Residuum aloitti kotitalouksille maksuttoman poistotekstiilikeräyksen Rovaniemen K-Citymarketilla 3.2.2023. Rovaniemellä poistotekstiiliä kerätään myös Kierrätyspuisto Residuumin Ekokiepissä sekä Prismassa. Ranualla ja Pellossa poistotekstiiliä voi viedä kierrätysasemille.

Napapiirin Residuumin poistotekstiilin keräys laajeni Rovaniemellä 3.2.2023, kun keräys aloitettiin K-Citymarketilla. Poistotekstiilirullakot löytyvät pääsisäänkäynnin yhteydestä.

Tekstiilien kuidut ovat herkästi pilaantuvaa materiaalia, joten lajitteluohjeen noudattaminen on tärkeää. Keräykseen sopivat vain puhtaat, kuivat ja loppuun kuluneet vaatteet sekä kodintekstiilit, kuten takit, housut, paidat, hameet, lakanat, pyyhkeet ja pöytäliinat. Keräykseen saa laittaa myös rikkinäisiä tekstiilejä. Käyttökelpoiset vaatteet kuuluvat sen sijaan edelleen kirpputoreille tai muuten eteenpäin lahjoitettaviksi.

Osa kotitalouksien tekstiilijätteistä, kuten alusvaatteet, sukat, tyynyt ja voimakkaasti haisevat, likaiset tai homeiset tekstiilit, kuuluvat jatkossakin polttokelpoiseen jätteeseen, sillä niitä ei voida hyödyntää tekstiilikuidun valmistuksessa.

Poistotekstiilit tulee pakata tiiviisti suljettuun muovipussiin.

Katso koko lajitteluohje

Poistotekstiilirullakot.

Poistotekstiili rullakot Citymarketin aulassa.


Jaa sivu eteenpäin

Muita ajankohtaisia uutisia