Residuumin bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset alkavat Rovaniemellä heinäkuussa

Uudistuneen jätelain myötä biojätteen, kartonki-, muovi- ja lasipakkausten sekä pienmetallin keräykset siirtyvät kunnan vastuulle. Napapiirin Residuum aloittaa pakkausjätteiden keräykset Rovaniemellä 1.7.2023 ja biojätteiden 19.7.2023.

Bio- ja pakkausjätteiden kuljetusjärjestelmän muutos koskee kunnallisen yhdyskuntajätehuollon piiriin kuuluvia yhdyskuntajätteitä, eli asumisessa sekä kunnan hallinto- ja palvelutoiminnassa syntyviä jätteitä.

 

Bio- ja pakkausjätteiden erilliskeräys on tällä hetkellä pakollista ainoastaan vähintään 5 huoneiston taloyhtiöille Rovaniemen taajama-alueilla. Pienemmille taloyhtiöille sekä omakoti- ja paritaloille erilliskeräykseen liittyminen on vapaaehtoista, eli ne voivat halutessaan tilata astian ja tyhjennykset Napapiirin Residuumilta. Jos pientalolla on jo bio- tai pakkausjätteiden keräys, siirtyy se Residuumille heinäkuussa 2023 (pakkausjätteet 1.7., biojätteet 19.7.). Biojätteen keräysvelvoite laajenee koskemaan kaikkia asuinkiinteistöjä Rovaniemen keskustaajamissa 19.7.2024.

 

Kunnan vastuulle siirtyviin bio- ja pakkausjätteisiin liittyvät asiat hoidetaan Residuumin kanssa. Vastaamme kaikkiin keräykseen liittyviin asioihin ensisijaisesti sähköpostitse asiakaspalvelu@residuum.fi. Asiakaspalvelumme auttaa myös puhelimitse ma-pe klo 9-15 puh. 0207 120 230. Muutosvaiheessa astioiden tyhjennyspäivissä ja -väleissä voi olla muutoksia. Tyhjennysrytmin voi tarkistaa sähköisestä asioinnista tai asiakaspalvelustamme. Mikäli astiat täyttyvät eikä tyhjennystä tehdä, olettehan viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme.

 

Polttokelpoisen sekajätteen sekä keräyspaperin keräykset säilyvät ennallaan, eli Residuum ei aloita niiden keräyksiä.

 

Olemme koonneet nettisivuillemme tietoa keräykseen liittymisestä ja käytännön järjestelyistä sekä julkaisseet kartat, joista voi tarkistaa, kuuluuko oma kiinteistö Residuumin keräysalueelle.

Tutustu keräykseen

Linkkejä

Tieto bio- ja pakkausjätteiden keräyksestä

Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennyshinnat

Jätehuoltomääräykset

Jätetaksa

Nainen lajittelee.


Jaa sivu eteenpäin