Maksuton vaarallisten jätteiden keräyskierros Rovaniemellä


Rovaniemen kotitalouksille järjestetään maksuton vaarallisten jätteiden keräys järjestetään seuraavan kerran vuonna 2021. Keräyksessä vastaanotetaan kodin tavanomaisia vaarallisia jätteitä. Keräyskierroksen toteuttaa Fortum Waste Solution Oy. Tarkemmat ohjeet alla.

Voit halutessasi jättää palautetta keräyskierroksiin liittyvistä asioista sähköpostilla osoitteeseen satu.portti@residuum.fi.

Kotitalouksilta vastaanotettavista vaarallisista jätteistä ei peritä käsittely- tai muita maksuja, sillä keräyksen kustannukset katetaan kotitalouksilta perittävillä jätehuollon perusmaksuilla. Et siis tarvitse rahaa mukaasi tuodessasi kodin vaarallisia jätteitä keräykseen. Jäteöljyjä ja kodin vaarallisia jätteitä vastaanotetaan maksutta myös kierrätysasemilla aukioloaikojen puitteissa.

 

Vaaralliset jätteet

Pakkaa vaaralliset jätteet asianmukaisesti ja luovuta ne henkilökohtaisesti aikataulussa ilmoitettuna ajankohtana. Muina aikoina vaarallisia jätteitä ei saa missään tapauksessa jättää keräyspisteisiin eikä reitin varrelle. Pakkauksesta tulee käydä ilmi sen sisältö – paras pakkaus on tuotteen alkuperäinen myyntipakkaus, mutta sisällön voi myös esimerkiksi kirjoittaa näkyvästi pakkauksen kylkeen.

Keräyksessä vastaanotettavat vaaralliset jätteet:

  • Akut ja paristot
  • Elohopealämpömittarit sekä muut elohopeapitoiset jätteet, pl. energiansäästölamput ja loisteputkilamput
  • Voiteluaineet, jäähdytys- ja jarrunesteet, rasvat ja suodattimet
  • Hapot ja emäksiset pesuaineet (lipeät)
  • Torjunta- ja kasvinsuojeluaineet ja niiden pakkaukset
  • Maalit, liimat, ohenteet, liuottimet, lakat, kitit ja hartsi
  • Aerosoli- ja muut ponneainepakkaukset, kuten spraypurkit ja polyuretaanivaahtopullot
  • TYHJÄT metalliset maalipurkit ja aerosolipakkaukset saa laittaa metallin keräykseen, TYHJÄT muoviset maalipurkit sekä maalausvälineet lajitellaan polttokelpoiseen jätteeseen.
  • Huom! Lääkkeet on toimitettava suoraan apteekkiin.

Huom! Sähkö- ja elektroniikkaromuja ei oteta vastaan keräyskierroksen yhteydessä. Kylmälaitteet, mikroaaltouunit, sähköliedet, pesukoneet, tietokoneet, TV:t, pölynimurit ja kahvinkeittimet yms. vastaanotetaan maksutta kiertävässä jätteenkeräyksessä sekä kierrätysasemilla niiden aukioloaikoina. Vaarallisia jätteitä eivät myöskään ole esimerkiksi polttomoottorit, kaasuliedet ym. tämänkaltaiset jätteet. Niitä ei saa tuoda vaarallisten jätteiden keräyskierroksen keräyspaikkaan, eikä niitä oteta vastaan. 

 Vaarallisia jaetteitae2