Kierrätyspuisto Residuum Alakorkalossa


Kartta Residuum kierratyspuisto3

Aukioloajat ja saapumisohjeet

Talvikaudella viikot 40–17
Ma–pe klo 6.30–17.00

Kesäkaudella viikot 18–39
Ma–pe klo 6.30–18.00

 

Arkipyhän tai juhlapyhän sekä pääsiäis-, juhannus- tai jouluaaton sattuessa aukiolopäiville on Kierrätyspuisto suljettu.

Yhteystiedot:
Betonitie 1, 96320 Rovaniemi
Vaakarakennus, puh. 0207 120 232 (aukioloaikoina)
Kierrätyspuisto Residuumin hoitaja Seppo Asumaa, puh. 0207 340 191

Ajo-ohje: Rovaniemen kaupungista tultaessa käänny valoristeyksestä oikealle Isoaavantielle ja sen jälkeen poistu liikenneympyrän kolmannesta liittymästä Teollisuustielle. Sen jälkeen käänny seuraavasta risteyksestä vasemmalle Betonitielle. Kierrätyspuisto Residuum sijaitsee ensimmäisenä Betonitiellä. Täältä löydät Kierrätyspuiston maksuttoman Ekokiepin ja Seka-aseman maksullisen jätteen palvelut. 

Hyötyjätealueelle eli Hyötykieppiin kuljetaan Vasaratietä pitkin. Hyötykieppiin kuljettaessa käännytään oikealle samasta risteyksestä, josta käännytään vasemmalle Kierrätyspuisto Residuumiin. Selkeät opasteet paikan päällä opastavat oikeaan paikkaan.  

Hyoetykieppikartta2

Kierrätyspuisto Residuumiin kuljetaan Teollisuustieltä. Hyötykieppiin mennään Vasaratietä pitkin.

Ajo ohje AKnetti

Katso ajo-ohjeet Ekokieppiin videona tästä!

Kierrätyspuisto Residuum palveluksessasi 

Alakorkalossa sijaitseva Kierrätyspuisto Residuum palvelee Rovaniemen alueen asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä. Kaikkien hyötykäyttöön toimitettavien jätteiden kohdalla kannattaa muistaa, ettei niitä saa sekoittaa keskenään, vaan jokainen jätelaji tulee pystyä purkamaan omaan paikkaansa. Kierrätyspuistossa on myös sähkölaitteiden (sähkö- ja elektroniikkaromu SER) sekä kotitalouksien vaarallisten jätteiden (ongelmajätteiden) vastaanottopiste.

Miltei kaikki kotitalouksien maksuttomat jätteet voi tuoda omatoimisesti Ekokieppiin ja puutarhajäte- sekä risu- ja oksajätekuormatkin suoraan Hyötykieppiin hyötyjätteen vastaanottopaikalle ilmoittamatta siitä erikseen vastaanottorakennukseen. Risujen ja puutarhajätteiden tuontia valvotaan alueelle asennetulla kameravalvonnalla.  

HUOM! Yritysten puutarhajätteet sekä risu- ja oksajätteet ovat maksullisia ja vastaanotetaan vaa'an kautta.

 

1.11.2015 siirryimme polttokelpoisen jätteen sekä kaatopaikkajätteen keräykseen. Vastaanotamme entiset seka- ja rakennusjätekuormat lajittelemattomana jätteenä. Mikäli jätteiden lajittelun suhteen on mitään epäselvää, ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan.

Maksuttomia jätteitä ei tarvitse punnita. Kaikki maksulliset jätteet vastaanotetaan aina vaa’an kautta, jonka jälkeen kuorma puretaan ja ajetaan takaisin vaa’alle. Näiden kahden punnituksen erotuksen perusteella määräytyy maksu, jonka voit suorittaa joko käteisellä, pankkikortilla, luottokortilla tai Visa Electronilla. Voit maksaa myös parkkialueella sijaitsevalla maksupäätteellä. Yritysasiakkaat voivat sopia myös laskutuksesta.