Alakorkalon jäteasema


Ajo ohje AKnetti

 

Katso ajo-ohjeet videona sivun lopussa!

alakorkalon jateasema ajo ohjekartta2015Jäteaseman ja hyötyjätealueen sijaintikartta

 

Aukioloajat

Talvikaudella viikot 40–17: arkisin klo 6.30–17

Kesäkaudella viikot 18–39: arksin klo 6.30–18

Kevätlauantait 2018: 19.5., 26.5., 2.6., 9.6., 16.6. klo 10–15

Arkipyhän tai juhlapyhän sekä pääsiäis-, juhannus- tai jouluaaton sattuessa aukiolopäiville on jäteasema suljettu.

 

Yhteystiedot:
Betonitie 1, 96320 Rovaniemi
Vaakarakennus, puh. 0207 120 232 (aukioloaikoina)
Jäteaseman hoitaja Seppo Asumaa, puh. 0207 340 191

Ajo-ohje: Rovaniemen kaupungista tultaessa käänny valoristeyksestä oikealle Isoaavantielle ja sen jälkeen seuraavasta risteyksestä vasemmalle Teollisuustielle. Sen jälkeen käänny seuraavasta risteyksestä vasemmalle Betonitielle. Jäteasema sijaitsee ensimmäisenä Betonitiellä.

Jäteasema palveluksessasi 

Alakorkalon jäteasema palvelee Rovaniemen alueen asukkaita ja lomalaisia sekä yrityksiä erilaisten jätteiden lajittelu- ja vastaanottopisteenä. Kaikkien hyötykäyttöön toimitettavien jätteiden kohdalla kannattaa muistaa, ettei niitä saa sekoittaa keskenään, vaan jokainen jätelaji tulee pystyä purkamaan omaan paikkaansa. Asemalla on myös sähkölaitteiden (sähkö- ja elektroniikkaromu SER) sekä kotitalouksien vaarallisten jätteiden (ongelmajätteiden) vastaanottopiste.

Miltei kaikki kotitalouksien maksuttomat jätteet voi tuoda omatoimisesti Ekokieppiin ja puutarhajäte- sekä risu- ja oksajätekuormatkin suoraan tutulle vastaanottopaikalle ilmoittamatta siitä erikseen vastaanottorakennukseen. Risujen sekä puutarhajätteiden tuontia valvotaan alueelle asennetulla kameravalvonnalla.  

HUOM! Yritysten puutarhajätteet sekä risu- ja oksajätteet ovat maksullisia ja vastaanotetaan vaa'an kautta.

 

1.11.2015 siirryimme polttokelpoisen jätteen sekä kaatopaikkajätteen keräykseen. Vastaanotamme entiset seka- ja rakennusjätekuormat lajittelemattomana jätteenä. Mikäli jätteiden lajittelun suhteen on mitään epäselvää, ota rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan.

Maksuttomia jätteitä ei tarvitse punnita. Kaikki maksulliset jätteet vastaanotetaan aina vaa’an kautta, jonka jälkeen kuorma puretaan ja ajetaan takaisin vaa’alle. Näiden kahden punnituksen erotuksen perusteella määräytyy maksu, jonka voit suorittaa joko käteisellä, pankkikortilla, luottokortilla tai Visa Electronilla. Yritysasiakkaat voivat sopia myös laskutuksesta.