Maksuton vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräyskierros Ranualla 26.5.2017


Ranualla järjestetään maksuton jäteöljyjen ja vaarallisten jätteiden yhdistetty keräyskierros 26.5.2017. Keräyskierros toteutetaan Ekokem Oy:n toimesta.

Jäteöljyt tulee toimittaa henkilökohtaisesti vastaanottopaikalle aikataulun mukaisena aikana. Jäteöljyä ei saa tuoda vastaanottopaikalle etukäteen. Jäteöljykeräyksessä ei vastaanoteta mitään keräysastioita, kuten kanistereita tai tynnyreitä, vaan jäteöljyn tuojat huolehtivat itse tyhjät astiat pois vastaanottopaikalta. Tynnyreistä jäteöljy imetään suoraan keräysautoon ja kanistereista öljy kaadetaan valuma-altaaseen.

Eri jäteöljylaadut tulee pitää erillään ja vesipitoisuuden tulee olla maksimissaan alle 10 %. Veloituksettoman öljyjätteen seassa ei myöskään voi olla polttoöljyä, jarru- tai jäähdytinnesteitä, liuottimia, bensiiniä tai mitään muita vieraita aineita. Annettuja ohjeita on ehdottomasti noudatettava!

Vaaralliset jätteet on tuotava aikataulussa ilmoitettuun keräyspaikkaan pakattuina ja ilmoitettava vastaanottajalle pakkausten sisältö. Muina aikoina vaarallisia jätteitä ei saa missään tapauksessa jättää keräyspisteisiin eikä reitin varrelle.

Kotitalouksilta vastaanotettavista vaarallisista jätteistä sekä jäteöljyistä ei peritä käsittely- tai muita maksuja, sillä keräyksen kustannukset katetaan kotitalouksilta perittävillä jätehuollon perusmaksuilla (ent. ekomaksu). Et siis tarvitse rahaa mukaasi tuodessasi kodin vaarallisia jätteitä ja jäteöljyjä keräykseen. Jäteöljyjä sekä kodin vaarallisia jätteitä vastaanotetaan maksutta myös jäteasemilla aukioloaikojen puitteissa.

Keräyksessä vastaanotettavat vaaralliset jätteet:

• akut, paristot, elohopealämpömittarit sekä muut elohopeapitoiset jätteet
• voiteluaineet, jäähdytys- ja jarrunesteet, rasvat ja suodattimet
• hapot ja emäksiset pesuaineet (lipeät)
• torjunta- ja kasvinsuojeluaineet ja niiden pakkaukset
• maalit, liimat, ohenteet, liuottimet, lakat, kitit ja hartsit
• aerosoli- ja muut ponneainepakkaukset, kuten spraypurkit ja polyuretaanivaahtopullot

Lääkkeet on toimitettava suoraan apteekkiin.

HUOM! Sähkö- ja elektroniikkaromuksi luokiteltuja kodinkoneita ei oteta vastaan keräyskierroksen yhteydessä. Kylmälaitteet, mikroaaltouunit, sähköliedet, pesukoneet, tietokoneet, TV:t, pölynimurit, kahvinkeittimet, loisteputket ja energiansäästölamput yms. vastaanotetaan maksutta jäteasemilla niiden aukioloaikoina. Vaarallisia jätteitä eivät myöskään ole esimerkiksi polttomoottorit, kaasuliedet ym. tämänkaltaiset jätteet. Niitä ei saa tuoda vaarallisten jätteiden keräyskierroksen keräyspaikkaan, eikä niitä oteta vastaan. 

Ranuan vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräyskierroksen aikataulu:

klo 7.00–7.20 Hosio, Alpo Impiön piha, Simojoentie 166
klo 7.40–8.00 Raiskio, Simontien P-paikka, Simontie 56
klo 8.20–8.35 Portimo, P-paikka, Rovaniementie 248
klo 9.00–9.10 Toljan ekopiste, Vanha Toljantie 1
klo 10.30–10.50 Pohjaslahden ekopiste, Luirontie 1
klo 11.20–11.35 Kultisalmi, Koivuperäntienhaara, Koivuperäntien ja Simojärventien risteys
klo 12.00–12.40 Saariharjun ekopiste, Posiontie 301
klo 13.10–13.30 Kelankylän ekopiste, Siuruajoen P-paikka, Myllytie 1 vastapäätä
klo 13.40–13.50 Petäjä, Syötteen tienhaara
klo 14.10–15.40 Ranua kirkonkylä Hillatori, Hillakatu 2
klo 15.50–16.05 Heinisuontie 64, Petäjäjärvi Jari
klo 16.40–17.00 Asmunti, lääninrajan P-paikka, Ranuantie 4505

 

• Yli 200 litran jäteöljyerille voi tilata Lassila & Tikanoja Oyj:ltä veloituksettoman noudon. Tilaa öljyjätteen noudot suoraan heidän palvelunumerostaan: 010 636 6031 tai sähköpostiosoitteesta oil@lassila-tikanoja.fi.