Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräyskierrokset järjestetään syyskuussa

10.08.2020 08:00


Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräyskierrokset järjestetään syyskuussa. Keräykset siirtyivät keväästä syksyyn koronavirustilanteen vuoksi.

Keräyskierrosten aikataulut ja ohjeistukset löytyvät nettisivuiltamme sekä Rovaniemellä, Ranualla ja Pellossa postin mukana kaikkiin kotitalouksiin 27.8.2020 jaettavasta KomPosti-asiakaslehdestä.

Jäteneuvonnasta voi kysyä lisätietoja keräyksistä, tilata keräyskierrosten aikatauluja tai tiedustella oman alueen pysähdyspaikkoja. Maksuton jäteneuvonta kotitalouksille: puh. 0800 120 230 (ma–pe klo 9–15).

Otamme mielellämme vastaan palautetta keräyskierroksista. Palautteiden avulla pysähdyspaikkoja on helpompaa suunnitella seuraavalle vuodelle. Palautetta voi antaa suunnittelupäälliköllemme sähköpostitse: satu.portti@residuum.fi.

 

Aikataulut kunnittain:

Rovaniemi

Jäteöljyjen keräys 7.-9.9.2020

Vaarallisten jätteiden keräys 16.-23.9.2020

Pello

Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen yhdistetty keräys 10.9.2020

Ranua 

Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen yhdistetty keräys 11.9.2020

 

Toimintaohjeet

 

MAKSUTON Jäteöljyjen keräys

Keräyksessä vastaanotetaan:

  • Käytöstä poistetut voiteluöljyt
  • Mustat ja kirkkaat jäteöljyt

Eri jäteöljylaadut tulee pitää erillään. Vesipitoisuuden tulee olla alle 10 %. Jäteöljyyn ei saa olla sekoittuneena polttoöljyä, jarru- tai jäähdytinnesteitä, liuottimia, bensiiniä tai mitään muita vieraita aineita. Jäteöljy imetään suoraan keräysautoon tai kaadetaan kanistereista valuma-altaaseen. Keräysastioita, kuten kanistereita tai tynnyreitä, ei vastaanoteta. Tyhjät astiat on huolehdittava itse pois vastaanottopaikalta. Keräyksen toteuttaa Fortum Waste Solutions Oy.

Yli 800 litran jäteöljyerille voi tilata Lassila & Tikanoja Oyj:ltä veloituksettoman noudon. Lisätietoja puh. 010 636 6031 tai e-mail. oil@lassila-tikanoja.fi

 

MAKSUTON Vaarallisten jätteiden keräys

Keräyksessä vastaanotetaan kotitalouksien ja mökkiläisten tavanomaisia vaarallisia jätteitä. Keräykseen soveltuvat muun muassa:

  • Akut ja paristot
  • Elohopealämpömittarit sekä muut elohopeapitoiset jätteet, pl. energiansäästö- ja loisteputkilamput
  • Voiteluaineet, jäähdytys- ja jarrunesteet, rasvat ja suodattimet
  • Hapot ja emäksiset pesuaineet (lipeät)
  • Torjunta- ja kasvinsuojeluaineet ja niiden pakkaukset
  • Maalit, lakat, liimat, ohenteet, liuottimet, kitit ja hartsit
  • Aerosolipakkaukset, spray-purkit, polyuretaanivaahtopullot

Vaarallisten jätteiden keräys on maksuton, sillä se tuotetaan jätehuollon perusmaksuilla. Vaarallinen jäte on pakattava asianmukaisesti ja pakkauksen sisältö on aina ilmoitettava. Paras pakkaus on alkuperäinen myyntipakkaus, jossa on asianmukaiset tiedot ja varoitusmerkit valmiina. Keräyksen toteuttaa Fortum Waste Solutions Oy. HUOM! Lääkejätteet palautetaan apteekkeihin.

 

20181122 135007