Turvallisesti Ekoa arkeen -tapahtumissa

08.09.2020


Jokaisella Residuumin kierrätysasemalla järjestetään syyskuussa kaikille avoin Ekoa Arkeen -tapahtuma. Tapahtumapäivinä asemille voi tulla keskustelemaan jätehuollosta ja kierrätyksestä asiantuntijoiden kanssa. Paikan päällä on myös muita toimijoita, kuten Pidä Lappi Siistinä Ry ja Lapin maa- ja kotitalousnaiset. Tapahtumissa on tarjolla makkaraa, kahvia, mehua ja pullaa! Katso tapahtumien aikataulut tämän sivun lopusta.

Vallitseva koronavirustilanne on huomioitu tapahtumien järjestelyissä. Tapahtumat pidetään ulkotiloissa, ja alueet järjestellään siten, että 1-2 metrin turvavälit on mahdollista pitää. Tapahtumassa on useita käsien desinfiointipisteitä sekä suojavarusteita, kuten kertakäyttöhansikkaita ja kasvomaskeja.

Jokainen osallistuja voi omalla toiminnallaan vaikuttaa tapahtumien turvallisuuteen noudattamalla seuraavia ohjeistuksia:

1. Tule tapahtumaan vain terveenä
Älä osallistu Ekoa arkeen -tapahtumaan, jos sinulla on minkäänlaisia sairastamiseen viittaavia oireita, esimerkiksi flunssaoireita. Tietoa toiminnastamme sekä lajittelusta ja kierrätyksestä saa monella muullakin tavalla: Voit soittaa kotitalouksien maksuttomaan jäteneuvontaan arkisin klo 9-15 numeroon 0800 120 230 tai laittaa sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@residuum.fi.

2. Pidä turvavälit
Alue järjestetään siten, että 1-2 metrin turvavälit on mahdollista pitää. Odota vuoroasi esittelypisteille, jos niiden luona on muita ihmisiä. Muistathan pitää turvavälin edellä olevaan myös jonotustilanteissa.

3. Huolehdi käsihygieniasta
Tapahtumassa on käsien desinfiointipisteitä. Desinfioi kädet ainakin tapahtumaan tullessasi, ennen ja jälkeen syömisen sekä mahdollisen aivastamisen tai yskimisen jälkeen.

4. Yski oikein
Jos sinulla on tarve yskiä tai aivastaa, suojaa suusi kertakäyttöisellä paperiliinalla. Laita liina heti käytön jälkeen roskakoriin. Jos sinulla ei ole liinaa, suojaa suu kyynärtaipeella. Muista desinfioida kädet heti yskimisen tai aivastamisen jälkeen.

5. Huolehdi suojavarusteet roskakoriin
Jos käytät kertakäyttöisiä suojavarusteita, kuten kasvomaskeja tai muovihansikkaita, laita ne heti käytön jälkeen roskakoriin.

 

Aikataulut

Ranua

Kierrätysasema Ranua, torstai 10.9.2020 klo 15–18

Kaatopaikantie 3, 97700 Ranua. Kierrätysasema palvelee normaalisti tapahtuma-aikana.

Rovaniemi

Kierrätyspuisto Residuum, lauantai 12.9.2020 klo 10–15

Betonitie 1, 96320 Rovaniemi. Kierrätyspuisto Residuum palvelee normaalisti tapahtuma-aikana.

Pello

Kierrätysasema Pello, torstai 17.9.2020 klo 15–18

Kolarintie 55, 95700 Pello. Kierrätysasema palvelee normaalisti tapahtuma-aikana. 

 

Ekoa arkeen -logo.