Syyslauantait ja Ekoa arkeen -tapahtumat

19.08.2020


Järjestämme syyskuussa kaikilla kierrätysasemillamme Ekoa arkeen -tapahtumat. Lisäksi Kierrätyspuisto Residuum palvelee viitenä syyslauantaina. Aikataulut ja tarkemmat tiedot löytyvät tältä sivulta. 

Seuraamme koronavirustilannetta jatkuvasti. Poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi aikatauluihin ja tapahtumiin voi tulla muutoksia. Mikäli muutoksia tulee, ilmoitamme niistä nettisivuillamme ja muissa sähköisissä viestintäkanavissamme. Lisätietoja voi kysyä myös kotitalouksien maksuttomasta jäteneuvonnasta ma-pe klo 9-15 puh. 0800 120 230 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@residuum.fi.

Lisäksi syyskuussa järjestetään vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräyskierrokset. Niistä voi lukea lisää tästä linkistä.

Ekoa arkeen-tapahtumat

Jokaisella Residuumin kierrätysasemalla järjestetään syyskuussa kaikille avoin Ekoa Arkeen -tapahtuma. Tapahtumapäivinä asemille voi tulla keskustelemaan jätehuollosta ja kierrätyksestä asiantuntijoiden kanssa. Paikan päällä on myös muita toimijoita, kuten Pidä Lappi Siistinä Ry ja Lapin maa- ja kotitalousnaiset. Lisäksi tapahtumissa on mahdollista tutustua kiertotaloushankkeisiin.

Tapahtumissa on tarjolla makkaraa, kahvia, mehua ja pullaa!

Rovaniemi

Kierrätyspuisto Residuum, lauantai 12.9.2020 klo 10–15

Betonitie 1, 96320 Rovaniemi. Kierrätyspuisto Residuum palvelee normaalisti tapahtuma-aikana.

Pello

Kierrätysasema Pello, torstai 17.9.2020 klo 15–18

Kolarintie 55, 95700 Pello. Kierrätysasema palvelee normaalisti tapahtuma-aikana. 

Ranua

Kierrätysasema Ranua, torstai 10.9.2020 klo 15–18

Kaatopaikantie 3, 97700 Ranua. Kierrätysasema palvelee normaalisti tapahtuma-aikana.

 

Syyslauantait

 

Kierrätyspuisto Residuum palvelee normaalien arkiaukioloaikojen lisäksi viitenä syyslauantaina klo 10-15.

Lauantait ovat:
12.9., 19.9., 26.9., 3.10. ja 10.10.2020.

 

Asioiminen kierrätysasemalla tapahtuu samaan tapaan kuin arkisinkin. Maksullisista jätteistä peritään hinnaston mukainen maksu. Minimimaksu kierrätyspuistossa asioinnista on maksullisia jätteitä tuodessa 15 €/jätekuorma. Vastaanottohinnoista ja muista maksuista löytyy lisätietoja tästä linkistä.

 

Kotitaloudet voivat tuoda maksutta Kierrätyspuistossa sijaitsevaan Ekokieppiin kodin sähkö- ja elektroniikkaromua (SER), vaarallisia jätteitä, ajoneuvojen renkaita, kestopuuta (= painekyllästetty puu), kierrätyspuuta (käsittelemätön puu), romumetallia, pahveja, kartonkeja, paperia, pakkauslasia (lasipullot ja -purkit) sekä kotitalouksien muovipakkauksia.

 

Hyötyjätealue Hyötykieppi palvelee normaaliin tapaan syyslauantaiden aukioloaikoina. Hyötyjätealueelle kotitaloudet voivat tuoda maksutta puutarhajätteitä, eli risu-, oksa- ja haravointijätteitä. Maksuttomia jätteitä tuotaessa asiakkaiden ei tarvitse erikseen asioida vaakarakennuksella, vaan käynnit voi hoitaa itsenäisesti. Kulku hyötyjätealueelle tapahtuu Vasaratien kautta.

 

Ekoa arkeen -logo.