Pakkausmuovin kierrättäminen nyt mahdollista myös Ranualla!

15.02.2018 16:03


Pitkään toivottu muovipakkausten keräys on alkanut myös Ranualla. Uusi muovipuristin on asennettu paikalleen K-Market Hillamarketilla sijaitsevan ekopisteen yhteyteen osoitteeseen Keskustie 34, 97700 Ranua.

 

Muovipakkausten keräys saatiin toteutumaan Ranualla, kun Napapiirin Residuum osti kohteeseen muovipuristimen ja sitoutui huolehtimaan keräyksestä aiheutuvista kustannuksista, kuten puristimen tyhjennyksistä ja huoltotöistä sekä muovijätteen kuljetuksesta Rovaniemelle. Muovinkeräyksestä valtakunnallisesti vastaava Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy on sijoittanut puristimia vain alueille, joilla asuu yli 10 000 asukasta.

 

Muovipuristin on ollut paikoillaan kohteessa jo jonkin aikaa, mutta sähkötöiden viivästymisestä johtuen puristin saatiin käyttöön vasta nyt. Puristin käyttää sähköä muun muassa jätteiden tiivistämiseen. Puristimen täyttyessä tai vikatilanteen sattuessa laite lähettää myös automaattisesti viestin tyhjennys- tai huoltotarpeesta Rinki Oy:lle. Rinki Oy pystyy myös seuraamaan puristimen täyttöastetta reaaliaikaisesti tietokoneen kautta.

 

Ekopiste on Suomen pakkauskierrätys Rinki Oy:n hallinnassa, joten ongelmatilanteissa voi olla yhteydessä Rinki Oy:n maksuttomaan asiakaspalveluun puh. 0800 133 888 (ark. 7-21, la 9-18) tai asiakaspalvelu@rinkiin.fi.

Ranua Hillamarketin ekopiste K-Market Hillamarketin ekopiste Ranualla.

Ranuan muovipuristin

Uusi muovipuristin Hillamarketin ekopisteellä.

Kuvat: Juha Torvinen.

 

 

Lisätietoja:

Ekopistevastaava Matti Kauppinen, matti.kauppinen@residuum.fi, puh. 0207 340 197