Mökin jätehuollon järjestäminen

Vakituisen asunnon lisäksi myös vapaa-ajan asunnolle täytyy järjestää jätehuolto. Lue tästä lisätietoja, mitä vaihtoehtoja on.

Jokaiselle asumiskäyttöön tarkoitetulla kiinteistöllä on järjestettävä jätehuolto. Jos omistaa vakituisen asunnon lisäksi vapaa-ajan asunnon, on jätehuolto huolehdittava myös vapaa-ajan asunnolle. Jätteitä ei saa viedä vapaa-ajan asunnolta vakituisen asunnon jäteastiaan, elleivät ne sijaitse alle 15 kilometrin päässä toisistaan.

Jätehuollon järjestämiseen on kolme vaihtoehtoa:

  1. Vapaa-ajan asunnolle voi hankkia oman jäteastian ja sille tyhjennykset.
  2. Toinen vaihtoehto on kimppa-astia, jolloin samaa jäteastiaa käyttää useampi kiinteistö. Kimppa-astia saa sijaita enintään 15 km päässä vapaa-ajan asunnosta.
  3. Kunnan järjestämän jätteenkuljetuksen alueilla on yhteiskeräyspisteitä, joilla korvataan oma jäteastia tai kimppa-astia. Yhteiskeräyspisteen käytöstä peritään vuosimaksua.

Yhteiskeräyspisteet ovat vuosimaksua maksavien vakituisten asukkaiden ja mökkiläisten käyttöön tarkoitettuja polttokelpoisen jätteen keräysastioita, joilla korvataan kiinteistöjen omat jäteastiat tai kimppa-astian käyttö. Yhteiskeräyspistettä käytetään siis samaan tapaan kuin omaa jäteastiaa. Yhteiskeräyspistettä saavat käyttää vain ne taloudet, jotka maksavat pisteen käytöstä.

Yhteiskeräyspisteen käyttömaksut:

  • Vakituinen asunto, 1-3 henkeä 133,92 €/vuosi
  • Vakituinen asunto, 4 henkeä tai enemmän 186 €/vuosi
  • Vapaa-ajan asunto/mökki, kiinteä vuosimaksu 66,96 €/vuosi

Sopimukset yhteiskeräyspisteen käytöstä tehdään Napapiirin Residuumin kanssa: asiakaspalvelu@residuum.fi tai puhelimitse 0207 120 230.

 

Lisätietoja:

  • Lue lisää kodin ja vapaa-ajan asunnon jätehuollon järjestämisestä täältä.
  • Usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu tietoa vapaa-ajan asunnon jätehuollon järjestämisestä ja perusmaksusta. Tutustu niihin täällä.
  • Sopimuksiin, laskutuksiin ja astian tyhjennyksiin liittyvät asiat sähköpostitse asiakaspalvelu@residuum.fi tai puh. 0207 120 230

 


Jaa sivu eteenpäin

Muita ajankohtaisia uutisia