Uusi lajitteluohje jaetaan kaikille kotitalouksille 24.1.2018

23.01.2018 12:37


Kansikuva FIN6

Napapiirin Residuumin toimialueella Rovaniemellä, Ranualla ja Pellossa jaetaan uusi ohje jätteiden lajitteluun jokaiseen kotitalouteen keskiviikkona 24.1.2018. Lajitteluohje jaetaan julkisena tiedotteena, joten sen saavat myös ne kotitaloudet, joissa on mainosmerkintäkielto. Ohje lähetetään postitse myös niille ulkopaikkakuntalaisille, jotka omistavat Napapiirin Residuumin toimialueella vakituisen tai vapaa-ajan asunnon. Jakelun ulkopuolelle jäävät yritykset, yhdistykset sekä kotitaloudet, jotka ovat kieltäneet ilmaisjakelun kokonaan.

Kevyt 8-sivuinen A5-kokoinen lajitteluohje korvaa aiemmin jaetun liki 30-sivuisen Jäteoppaan. Lajitteluohje sisältää muutamia tärkeimpiä asioita jätehuollosta sekä A3-kokoisen lajittelujulisteen. Lajittelujulisteen voi ripustaa esille ja näin helpottaa arjen kierrätystä! Lajitteluohje, kuten muutkin Napapiirin Residuumin jakamat ohjeistukset ja materiaalit, tuotetaan jätehuollon perusmaksuilla.

Lajitteluohjeesta myös englanninkielinen versio

Lajitteluohjeesta tuotettiin myös englanninkielinen painos ”Waste sorting guide  - A guide about waste disposal for households in Rovaniemi-Ranua-Pello region”. Englanninkielinen lajitteluohjeistus on toivottu lisä Napapiirin Residuumin neuvontamateriaaleihin. Selkeät jätelajien kuvat sisältävä lajittelujuliste auttaa alueen vieraskielisiä asukkaita sekä muun muassa matkailijoita ja vaihto-oppilaita omaksumaan toimialueen kierrätystavat.

Englanninkielistä versiota voi tilata maksuttomasta jäteneuvonnan numerosta puh. 0800 120 230 ma–pe klo 9–15 tai asiakaspalvelu@residuum.fi. Kaikki Napapiirin Residuumin julkaisemat esitteet ja neuvontamateriaalit löytyvät myös tulostettavina versioina kotisivuiltamme osoitteesta https://residuum.fi/jateneuvonta/neuvontamateriaalit/. Lajitteluohje julkaistaan internetissä jakopäivänä 24.1.2018.

Lajittelujuliste EN

Lajitteluohje tuotettiin myös englanniksi ja sen kääntöpuolella on lajittelujuliste, joka auttaa kotitalouksia päivittäisessä lajittelussa.

Lisätietoja:

Eeva Järvi-Laturi

Tiedottaja

Napapiirin Residuum Oy

Puh. 0207 120 238

Email. eeva.jarvi-laturi@residuum.fi