Kotien kevätsiivoukset lähestyvät – nyt on aika kerrata lajitteluohjeet

Kodin lajitteluohjeet löydät nettisivuiltamme ja lajitteluoppaan hakukoneesta voit etsiä lajitteluohjeet yksittäisille esineille. Esimerkiksi huonekalut, kuten sohva, patja ja vitriini ovat maksullista lajittelematonta jätettä ja niitä vastaanotetaan Kierrätyspuisto Residuumissa.

Kodin lajitteluohjeet löydät täältä ja lajitteluoppaan hakukoneesta voit etsiä lajitteluohjeet yksittäisille esineille.

Kun tuot jätteitä kierrätykseen:
  1. Lajittele kuorma materiaaleittain jo kotona – Asiointi on sujuvaa, kun kuorma on lajiteltu materiaalien mukaan etukäteen. Tämä myös säästää rahaa, sillä osan jätteistä saa tuoda maksutta.
  2. Pura maksuttomat materiaalit Ekokieppiin – Ekokiepissä kuorma tyhjennetään omatoimisesti. Paikan päällä olevat opasteet auttavat lajittelemaan jätteet oikeisiin paikkoihin. Kysy tarvittaessa apua. Jos toit vain maksuttomia jätteitä, olet nyt valmis!
  3. Jos tuot maksullista jätettä, aja vaa’alle – Ilmoita vaa’alla, mitä sinulla on kyydissäsi sekä autosi rekisteritunnus. Vaa’alta sinut ohjataan purkamaan kuorma oikeaan paikkaan.
  4. Aja lähtövaa’alle kun olet purkanut kuorman – Kuormasi punnitaan tullessasi ja lähtiessäsi. Näin saadaan selville, kuinka paljon kuormasi painoi.
  5. Maksa maksuautomaatilla

Valvomme aluetta kameravalvonnalla varmistaaksemme kierrätettävien materiaalien päätymisen oikeisiin keräyspaikkoihin. Ethän epäröi kysyä apua henkilökunnaltamme. Autamme sinua mielellämme!

Vaihtolavat taloyhtiöiden pihoilla

Jos taloyhtiösi pihalla on vaihtolava, jätä siihen vain lajittelematonta jätettä. Vaihtolavalle ei pidä jättää hyötykäyttöön kuuluvia jätteitä, kuten sähkölaitteita tai maalipurkkeja. Sähkölaitteiden tuominen Ekokieppiin on kaikille maksutonta ja kotitaloudet saavat tuoda myös maalijätteet maksutta Ekokieppiin.
Huomioithan, että pienetkin määrät asbestia lajittelemattoman jätteen seassa vaarantavat työntekijöidemme työturvallisuuden.

Tervetuloa Kierrätyspuisto Residuumiin ja Pellon sekä Ranuan Kierrätysasemille.


Jaa sivu eteenpäin