Kiertävä jätteenkeräys on taas täällä

Keräyskierrokset ovat taas käynnissä. Napapiirin Residuum järjestää vuosittain erilaisia jätteiden keräyskierroksia. Kiertävä jätteenkeräys tuo jätteiden vastaanottopisteen lähemmäksi ihmisiä Rovaniemellä, Ranualla ja Pellossa.

Kiertävä jätteenkeräys:

Kiertävässä jätteenkeräyksessä vastaanotetaan noin henkilöauton peräkärryllisiä (1m3) sekalaisia jätteitä, sähkö- ja elektroniikkaromua sekä romumetallia. Sekalaisen lajittelemattoman jätteen vastaanottohinta on 65 €/m3, minimimaksu 18,60 €. Metalliromujen ja sähkölaitteiden tuonti on maksutonta. Maksuvälineinä käyvät käteinen sekä yleisimmät maksukortit. Suosittelemme maksamaan kortilla, mikäli mahdollista.

Kiertävä jätteenkeräys järjestetään paikallisten jätehuoltoyrittäjien ajoneuvoilla. Jätteet tulee luovuttaa aina henkilökohtaisesti: jätteiden tuominen pysähdyspaikalle etu- tai jälkikäteen on kiellettyä. Loisteputki- ja energiansäästölamppuja ei oteta vastaan keräyskierroksilla rikkoutumisriskin vuoksi.

Kiertävä jätteenkeräys 2024

 

Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräys:

Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräys alkaa elokuussa. Maksuttomassa jäteöljyjen keräyksessä vastaanotetaan mustia ja kirkkaita jäteöljyjä.
Maksuttomassa vaarallisten jätteiden keräyksessä vastaanotetaan kotitalouksien tavanomaisia vaarallisia jätteitä. Vaarallisen jätteen pakkauksesta tulee käydä ilmi sen sisältö – paras pakkaus on tuotteen alkuperäinen myyntipakkaus. Tavanomaisia vaarallisia jätteitä ovat esimerkiksi:

  • Akut ja paristot,
  • Elohopealämpömittarit sekä muut elohopeapitoiset jätteet, pois lukien energiansäästölamput ja loisteputkilamput
  • Voiteluaineet, jäähdytys- ja jarrunesteet, rasvat ja suodattimet
  • Hapot ja emäksiset pesuaineet (lipeät)
  • Torjunta- ja kasvinsuojeluaineet ja niiden pakkaukset
  • Maalit, liimat, ohenteet, liuottimet, lakat, kitit ja hartsi
  • Aerosoli- ja muut ponneainepakkaukset, kuten spraypurkit ja polyuretaanivaahtopullot

Vaarallisten jätteiden ja jäteöljyjen keräyskierrokset 2024


Jaa sivu eteenpäin