Biojäteastioiden toimitukset on aloitettu

Biojätteen lajitteluvelvoite laajenee koskemaan Rovaniemen keskustaajaman kaikkia asuinkiinteistöjä 19.7.2024. Olemme keränneet tiedot biojätteen lajittelutavasta kaikilta biojätteen lajitteluvelvoitealueeseen kuuluvilta kotitalouksilta. Biojäteastioiden toimitukset on jo aloitettu. Huolehdithan, että ilmoituksesi on ajan tasalla.

Biojätteen lajitteluvelvoite astuu voimaan 19.7.2024. Olemme pyytäneet ilmoituksen biojätteen keräystavasta kaikilta biojätteen lajitteluvelvoitteen piiriin kuuluvilta asuinkiinteistöiltä. Huolehdithan, että ilmoituksesi on ajan tasalla.

Biojäteastioiden toimitukset on jo aloitettu ja astia toimitetaan pihaasi, tai kimppa-astialle sovitun kiinteistön pihaan lähiaikoina, kuitenkin ennen velvoitteen alkamista. Jos olet ilmoittanut liittyväsi keräykseen velvoitteen alettua, biojäteastia tullaan tyhjentämään ensimmäisen kerran valitsemasi tyhjennysvälin kuluttua velvoitteen alkamisesta. Eli, jos olet valinnut kesäajalle (viikot 18-39) pisimmän mahdollisen tyhjennysvälin, kaksi viikkoa, biojäteastia tullaan tyhjentämään kahden viikon kuluttua velvoitteen alkamisesta. Astian täyttämisen voi aloittaa siis vasta velvoitteen alettua 19.7.2024. Jos haluat alkaa käyttämään biojäteastiaasi jo aiemmin, sinun tulee olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Jos olet päättänyt kompostoida biojätteesi, sinun tulee tehdä kompostointi-ilmoitus heti kompostoinnin aloitettuasi, mutta viimeistään velvoitteen astuessa voimaan 19.7.2024. Muistathan, että kompostori tulee hankkia itse, ja sen tulee olla jätehuoltomääräysten mukainen eli suojattu tuhoeläimiltä, tukevarakenteinen sekä hyvin ilmastoitu. Jos olet ilmoittanut kompostoivasi ja pihaasi saapuu kuitenkin biojäteastia, haemme astian pois lähiviikkojen aikana, eikä sinun tarvitse pyytää noutoa erikseen.

Muistathan, että mikäli et ole tehnyt ilmoitusta biojätteen lajittelutavastasi, Residuum toimittaa automaattisesti biojätteen keräysastian pihaasi kesän aikana. Astioita aletaan tyhjentämään 19.7. alkaen jätehuoltomääräysten mukaisilla pisimmillä mahdollisilla tyhjennysväleillä, eli kesällä 2 viikon ja talvella 4 viikon välein. Automaattisesti toimitetun astian koko on 140 litraa, ja sen tyhjennyshinta tämänhetkisessä jätetaksassa 7,94 €/tyhjennys. Biojätteen erilliskeräyksessä hinta sisältää tyhjennyksen lisäksi astian, säkityksen sekä vuosittaisen pesun. Astiasta ei siis peritä erillistä vuokraa.

Lisätietoa biojätteen keräystavoista ja siitä ilmoittamisesta löydät täältä:

Biojäteilmoitus ja -muutos pientaloille     Biojätekeräys pientaloille

 


Jaa sivu eteenpäin