Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennyshinnat julkaistu – uusi taksa voimaan 5.6.2023

Rovaniemen, Ranuan ja Pellon jätehuoltojaosto hyväksyi päivitetyn jätetaksan kokouksessaan 21.4.2023. Taksa astui voimaan 5.6.2023. Taksaa päivitettiin jätelain ja -asetuksen uudistusten sekä tiukentuneiden erilliskeräysvelvoitteiden vuoksi.

Jätetaksan päivitys koski pääasiassa uusien pakkaus- ja biojäteastioiden astiatyhjennysmaksujen lisäämistä taksaan, sillä taajama-alueiden bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyvät kunnan vastuulle heinäkuussa 2023. Linkki hinnastoihin on tämän jutun lopussa.

Bio- ja pakkausjätteiden tyhjennyshinnat

Napapiirin Residuum on kilpailuttanut Rovaniemen taajama-alueiden bio- ja pakkausjätteiden keräykset sekä vastaa niiden järjestämisestä.

Esimerkkihintoja bio- ja pakkausjätteiden tyhjennyksille Rovaniemellä:

  • Biojäte 140 l, 7,94 €/tyhjennys (sis. alv 24 %)
  • Biojäte 240 l, 9,19 €/tyhjennys (sis. alv 24 %)
  • Muovipakkaukset 240-400 l, 6,31 €/tyhjennys (sis. alv 24 %)

Residuumin bio- ja pakkausjätteiden hinnat sisältävät Rovaniemellä tyhjennyksen lisäksi astian sekä biojäteastioiden säkityksen. Erillistä astiavuokraa ei peritä.

Laskutuslisä paperilaskuille

Uuteen jätetaksaan on lisätty 2,50 euron laskutuslisä paperilaskuille. Paperilaskun voi halutessaan vaihtaa sähköposti- tai e-laskuun, jolloin laskutuslisää ei veloiteta.

Sähköpostilaskun saa käyttöön ottamalla yhteyttä Residuumin asiakaspalveluun ja ilmoittamalla, mihin sähköpostiosoitteeseen laskut jatkossa haluaa. E-laskutusvaltuutus tehdään verkkopankissa seuraavasti:

  • Kirjaudu verkkopankkiisi.
  • Täytä pyydetyt tiedot e-laskuvaltuutukseen. Verkkopankissasi tapahtuvaan e-laskuvaltuutukseen tarvitset asiakasnumerosi ja viitenumerosi, jotka löytyvät viimeisimmältä Napapiirin Residuumilta saapuneelta paperilaskultasi.
  • Jatkossa Napapiirin Residuumin laskut saapuvat vain verkkopankkiisi.

Lisätietoja

Jätetaksa on julkaistu Napapiirin Residuumin nettisivuilla. Hintoja voi tiedustella myös Residuumin maksuttomasta neuvonnasta, puh. 0800 120 230 (ma-pe klo 9-15) ja asiakaspalvelu@residuum.fi. Tarvittaessa Residuum postittaa hinnastoja. Paperisia hinnastoja voi hakea myös Residuumin toimistolta ma-pe klo 9-15 osoitteesta Betonitie 3, 96320 Rovaniemi.

Linkit

Tyhjennyshinnat
Jätetaksa

Nainen biojäteastialla


Jaa sivu eteenpäin

Muita ajankohtaisia uutisia